2011. július 28., csütörtök

Látogatás az Északi Sarkkörre IV.

2011.01.16, vasárnap
8 körül ébredtünk, 9:30-kor már túl voltunk a check-out-on és mentünk újra Santa Claus Village felé. Ezúttal csak egy gyors bevásárlásra ugrottunk be, Gábor megnézte Santa Post Office-t, ahol ha bármikor feladunk egy levelet, az pontosan következő Karácsonykor fog a címzetthez érkezni.
Gyorsak voltunk és hatékonyak, így hamar Ranua felé vettük az irányt, hogy megnézzük Finn-Lappföld híres állatkertjét. A "sofőr" megnyugtatott minket: ő már megnézte térképen, végig Kemi felé kell menni, mert ott majd lesz egy tábla Ranua felé, ő emlékszik, úgy sokkal gyorsabb. A GPS már az első kilométer után vad újratervezésekbe kezdett, amit a kolléga a huszonnyolcadik kilométernél egy kikapcsolással megoldott. Már egész közel jártunk Kemihez, mikor gyanús lett, hogy még mindig nem volt tábla. Nem szaporítom a szót, visszamentünk Rovaniemiig és onnan le Ranuába. Közben egyszer felhajtottunk egy autópálya-félére rossz irányból, szerencsére nem jött szembe senki, így az út közepén megfordultunk.
Délután 3-kor értünk az állatkerthez, ami 4-ig volt nyitva, így volt egy egész óránk végigmenni az egészen. Időközben teljesen besötétedett, de azért mindent végignéztünk, a baglyoktól kezdve a farkasokon, szarvasokon át a jegesmedvékig az összes állatot. Sajnos ilyen fényviszonyok mellett, világítás nélkül, nem készültek használható képek, de látni lehetett mindent rendesen.
Az állatkert előtti iglukat is megnézegettük, szépek voltak, az állatkert is nagyon szép volt kívülről. Este 8 körül értünk haza a szállodába és a Fiúk másnap hajnalban indultak Pestre.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése